Helden van Haarlem

Renée Faber versterkt Société-gelederen

Als eventmanager bij SportSupport stond Renée Faber jarenlang middenin ‘de Haarlemse sportwereld’. Ze maakte de overstap naar evenementenbureau SportConnection, waar ze aan de slag ging voor nationale en internationale publieksevenementen. Mede om het sportlinkje met haar eigen stad Haarlem te houden, treedt Renée Faber nu toe tot het bestuur van de Société.

Renée studeerde Sport, Management en Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Haar afstudeerstage volgde ze bij SportSupport, waar ze na het behalen van haar bachelor ook bleef werken. “Bij SportSupport heb ik me onder meer bezig gehouden met de organisatie van lopen als de Halve van Haarlem en met het jaarlijkse Sportgala. Daar kreeg ik ook voor het eerst contact met de Société Pim Mulier. Verder was ik betrokken bij de organisatie van de Sport-In, waar ik onder meer samenwerkte met huidig Société-bestuurslid Kitty van Gilst. Die altijd met een knipoog zegt ‘dat ik het van haar heb geleerd’, haha.”

Bij SportConnection, het Haarlemse (sport)evenementenbureau uit de Waarderpolder, ging Renée nog veel grotere evenementen organiseren. Dat gaat van stagemanagement en publieksentertainment tot en met de volledige organisatie van events. Of zoals ze dat zelf noemt: “soms van A t/m Z en soms van P t/m Q”. Zo is Renée showregisseur bij alle schaatswedstrijden en -toernooien in Thialf, stagemanager bij de Formule-1 op Circuit Zandvoort en betrokken bij de organisatie van de Amsterdam City Swim en de Invictus Games die in 2022 in Nederland plaatsvonden. Zelf heeft Renée heel veel verschillende sporten gedaan, momenteel stort ze zich vooral op tennis.

Toen Renée werd gevraagd of ze het bestuur van de Société wilde versterken, hoefde ze daar niet lang over te twijfelen. “Eigenlijk ken ik vrijwel alle mensen in het bestuur al en ik vind het als echte mug leuk om me weer voor de Haarlemse sport in te zetten. Daarbij ga ik me specifiek inzetten op Team Pim, waarmee we meer willen doen voor talenten. Ik heb het altijd leuk gevonden om faciliterend te zijn, zodat anderen kunnen presteren. Vanuit de Société kunnen wij die rol spelen voor Haarlemse talenten, zodat zij zich kunnen focussen op waar zíj goed in zijn en zich verder ontwikkelen richting, hopelijk, een succesvolle sportcarrière.”