Helden van Haarlem

Voetbal Zeskamp voor jeugd op De Koekamp

Op zaterdag 22 augustus wordt er op De Koekamp een Voetbal Zeskamp gehouden voor jeugd van 5 t/m 12 jaar. Tal van voetbaltrainers hebben een interessant programma samengesteld. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen kan meedoen, ook jongeren die geen lid zijn van een voetbalvereniging. 

De Voetbal Zeskamp is onderdeel van de historische voetbaldag op de plek waar in 1886, op initiatief van Pim Mulier, de eerste voetbalwedstrijd van Nederland werd gespeeld. Bezoekers worden op zaterdag 22 augustus dan ook de hele dag mee terug in de tijd genomen. Met onder meer een draaimolen, Kop van Jut, poffertjeskraam,  suikerspinnen en acteurs in historische (sport-)kleding die door de Hout paraderen. De dag wordt afgesloten met een wedstrijd tussen oud-selectiespelers van HFC EDO en Koninklijke HFC. Deze wedstrijd, die onder leiding staat van Ruud Bossen, wordt gespeeld volgens de spelregels uit de tijd van Mulier.

De Koekamp is gelegen in het Frederikspark (achter het provinciehuis en tegenover het Carlton Square Hotel). De Voetbal Zeskamp start om 11.00 uur en duurt tot 14.30 uur. Om 15.00 uur wordt de historische voetbalwedstrijd gespeeld. Toegang is gratis en catering is aanwezig.

De historische voetbaldag is één van de activiteiten in het kader van het Pim Mulierjaar. Dit jaar, op 10 maart, was het 150 jaar geleden dat de grootste sportpionier van Nederland werd geboren in Witmarsum. Reden voor het Société Pim Mulier om het initiatief te nemen voor een gedenkjaar. Meer informatie op www.pimmulier150.nl

Op de foto: ‘Pim Mulier’ in de speciale Pim Mulier-etalage, bij de V&D aan het Verwulft in Haarlem.