Helden van Haarlem

Ron Sluijs verlaat bestuur Société

‘Tijd om er mee te nokken’, zegt Ron Sluijs. Toen de Société Pim Mulier in 2003 werd opgericht, werd hij – bijna als vanzelfsprekend – bestuurslid van de Société. Vanwege zijn functie als directeur van CIOS Haarlem, maar zeker ook vanwege zijn betrokkenheid, inzet, netwerk en hart voor de sport.

‘Langzaamaan begon het gevoel te sluimeren dat ik er maar eens mee moet stoppen’, vertelt Ron Sluijs. ‘Zo tijdens die hele lockdown in coronatijd heb ik daar verder over nagedacht en ik vond dat een mooie aanleiding om de knoop door te hakken. Ik ben nu een tijdje met pensioen en kom wat minder in het Haarlemse dan voorheen. Dan merk je toch dat je netwerk kleiner wordt dan wanneer je nog actief bent in het arbeidsproces. Daardoor kan ik minder bijdragen binnen de Société. Dat is helemaal niet erg hoor, zeker niet omdat er een goed bestuur staat met mensen die wel midden in dat netwerk staan.’

‘Ik heb me altijd met heel veel plezier ingezet voor de Société. Het is een leuke en spontane club met goede mensen, vol enthousiasme en vooral voldoende humor. Bovendien hebben sommige bestuursleden een enorme hoeveelheid leuke ideeën en creativiteit, waar ik soms zelfs een beetje jaloers op ben. En dat alles zonder gezeur over ‘wat kost dat dan en hoeveel tijd ben ik daar aan kwijt’. Gewoon aanpakken met elkaar. Door dat alles heb ik nog wel getwijfeld, want dit gezelschap is me zeer dierbaar, maar het is een mooi moment om er mee te stoppen. En ‘oud-gedienden’ worden altijd uitgenodigd voor activiteiten, ik ben zeker van plan daarheen te gaan om iedereen te blijven zien en op die manier betrokken te blijven bij de sport in Haarlem.’