Helden van Haarlem

Mentale training voor honkbaltalent

De Société Pim Mulier heeft een bijdrage vanuit haar talentenfonds ter beschikking gesteld aan de Stichting Baseball Academy Kennemerland. De bijdrage is bestemd voor het mentale trainingsprogramma.

De Baseball Academy Kennemerland geeft uitvoering aan het beleid van de  Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond om de honkbalsport in de regio te bevorderen. Onder verantwoordelijkheid van de KNBSB worden jonge, talentvolle spelers geselecteerd en opgeleid binnen de honkbalschool. De talenten trainen professioneel en spelen wedstrijden op topniveau, waardoor zij zich optimaal ontwikkelen. Na hun opleiding stromen de talenten uit naar de deelnemende topsportverenigingen, of vervolgen zij hun opleiding in de USA. Daarnaast is de Baseball Academy Kennemerland actief bij scholen en vereniging, om ook de breedtesport te stimuleren.

‘De bijdrage uit het talentenfonds wordt gebruikt om het aspirantenteam van de APPM Rabbits mentaal te trainen’, vertelt Ron Vader van de Baseball Academy. ‘In zes tot acht sessies worden de mentale vaardigheden getraind. Daarbij wordt zowel gewerkt aan het groepsproces als aan persoonlijke vordering en ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met druk of prestatieverwachtingen, zowel van de spelers zelf als van het team. We zijn nu een paar jaar met dit programma van ‘Mentale Kracht Sportpsychologie’ bezig en zien hoe jongens groeien. Het zelfvertrouwen neemt toe, ze lopen met de borst vooruit en dat heeft een positieve invloed op de prestaties. Het programma werkt goed en we zijn dan ook erg blij met de subsidie uit het talentenfonds van de Société.’


(foto: (c) Rob Jelsma Fotografie – www.robjelsma.nl