Helden van Haarlem

Bowlen, batten, fielden

Voor veel mensen geldt dat cricket een totaal onbekende, soms zelfs rare sport is. Wedstrijden kunnen dagen duren en er vindt een ogenschijnlijk onbegrijpelijk spel plaats waar mensen maar wat lijken te doen. Niets is minder waar, zo weten de relaties en sponsors van Société Pim Mulier die deelnamen aan de cricket-clinic bij Cricket Club Bloemendaal.Eenmaal per jaar laat de Société haar sponsors en relaties kennismaken met sport die over het algemeen onbekend is of nog door weinig is beoefend. Zo werd er in het verleden onder meer geschermd, geroeid en gecurld. Dit keer stond er dus cricket op het programma en zo ontving Cricket Club Bloemendaal op een zonovergoten namiddag zo’n 25 leden van de Société Pim Mulier. Robert Jan Oost verzorgde een woord van welkom en bood het jubileumboek ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van zijn vereniging aan aan Société-bestuurslid Kitty van Gilst.

Vervolgens werd er kort iets verteld over het ontstaan van de cricketsport en werden de basisspelregels uitgelegd. Ondanks de heldere uitleg, duizelde het sommige aanwezigen al vrij snel bij het gebruik van woorden als wicket, bowlers en bats – de hoogste tijd om aan de slag te gaan dus! Tijdens het oefenen van het fielden, batten en bowlen viel een en ander al snel op zijn plek en begon het te dagen hoe cricket eigenlijk werkt.

Aansluitend werd er een partijtje gespeeld, waarbij er in duo’s geprobeerd moest worden zoveel mogelijk punten te halen. Tijdens de afsluitende barbecue werd bekendgemaakt dat de finale van dit toernooitje werd gewonnen door Ron Sluijs en Johan Tempelaar. De sfeer zat er inmiddels goed in en er werden diverse suggesties gedaan voor een clinic voor volgend jaar, van dammen tot onderwaterhockey. Deze activiteit was in ieder geval een erg leuke kennismaking met de cricket-sport, waarbij humor en competitie hand-in-hand gingen.

Foto: (c) Ramon Philippo. Meer foto’s op onze Facebook-pagina.