Helden van Haarlem

Talent naar de top

Een bijdrage leveren aan de carrière en ontwikkeling van jonge, talentvolle Haarlemse sporters. Dat is één van de doelen van de Société. De afgelopen maanden hebben we, dankzij onze sponsors, de crowdfunding van een drietal talenten kunnen ondersteunen: triatleet Mitch Kolkman, schermster Ava Emanuel en turnster Lizz Hoekema.

Ruim een jaar geleden wist Ava Emanuel (15 jaar) de top-32 te halen op het Europese jeugdkampioenschap schermen in Kroatië. Nadat het jeugd-WK 2020 in Salt Lake City in verband met corona werd afgelast, mocht ze dit jaar begin april naar Caïro voor het WK. Daar vertegenwoordigde ze Nederland bij de cadetten (categorie U17) en junioren (U21) op floret. Met haar deelname aan het toernooi wil Ava ervaring opdoen en zich meten op internationaal niveau. De kosten, onder meer voor visum en reis, CPR-test, verblijf, inschrijving en twee floretten, bedragen 1850 euro. Om dat bij elkaar te krijgen, is Ava een crowdfunding gestart op Talentboek Haarlem die nog een paar dagen loopt.

De 18-jarige triatleet Mitch Kolkman traint bij het Nationale Topsportcentrum in Sittard, waar hij op kamers woont. Het ultieme doel van de geboren en getogen Haarlemmer is het halen van de Olympische Spelen in 2024 of 2028. Mitch: ‘Dat is natuurlijk de ultieme droom, maar ik wil vooral plezier in mijn sport houden. Je kunt nog zoveel andere mooie momenten beleven in je sport. Momenteel wil ik vooral meer ervaring opdoen op buitenlandse toernooien en zo een ranking opbouwen om bij grote wedstrijden te kunnen starten.’ Met zijn crowdfunding wil Mitch onder meer de kosten voor (buitenlandse) toernooien financieren. Bekijk hieronder een video van Sport in Haarlem om nader kennis te maken met Mitch.

https://www.youtube.com/watch?v=sgmHCFXuyHI&feature=emb_imp_woyt