Helden van Haarlem

Een tevreden mens

Zonder steun van het bedrijfsleven zou de Société Pim Mulier haar werk niet kunnen doen. Maar wie zijn nu die sponsors en waarom ondersteunen ze projecten als Helden van Haarlem en het jeugdtalentenfonds? Op deze site stellen we ze aan u voor. In deze aflevering: Café Koops.

Sinds 2010 is Ella Blommaert-Zander directeur van Ruud Zander Schoonmaakbedrijf, dat begin jaren ’70 door haar vader werd opgericht. Ella is met haar enthousiasme en energieke uitstraling een bekende en graag geziene verschijning in en om het Haarlemse. Na het overlijden van haar vader in 2013 nam ze zijn ’taak’ over om de activiteiten van de Société Pim Mulier te bezoeken.

‘De eerste keer dat ik erbij was, stond er curling op het programma’, vertelt Ella. ‘Dat vind ik de Société zo leuk maken, dat er steeds wat wordt gedáán. Niet een zoveelste borrel waar je staat te praten, maar gewoon wat actiefs met elkaar doen. Dan ben je weer aan het curlen, dan zit je weer op een boot… Wat ik ook een pluspunt vind, is dat er niet zo heel vaak een activiteit is, maar gewoon af en toe iets wordt georganiseerd. Het zou leuk zijn om nog eens te gaan paardrijden. Zeker omdat ik sommige mensen van de Société wel eens op een paard zou willen zien, haha. Maar vooral omdat paardensport echt mijn sport is, dat had ik als klein meisje al. Voor de rest vind ik eigenlijk alle sporten leuk om naar te kijken, of het nou schaatsen, voetbal of turnen is.’

De muziek is een andere grote liefde van Ella. Toen ze in de krant las dat Sascha Baggerman zou stoppen als voorzitter van Stichting Bevrijdingspop, dacht ze: ‘dat vind ik gaaf om te doen!’. Ze pakte dan ook direct de telefoon om te informeren naar de functie. Een aantal gesprekken volgden en daags na de meest recente editie van Bevrijdingspop werd Ella als nieuwe voorzitter gepresenteerd. Daarnaast is ze bestuurslid van de Industriekring Haarlem en heeft ze zitting in de Raad van Advies van het Nova Collega. En dat allemaal bovenop haar directiewerk bij haar schoonmaakbedrijf, dat met ongeveer 200 man personeel actief is op de zakelijke markt in de hele Randstad. Ondertussen is Ella ook nog bezig om een tweetal nieuwe bedrijven op te zetten.

‘Hoe ik dat kan doen? Gewoon een kwestie van alles goed plannen. Maar toch vooral ook doordat ik een enorme steunpilaar heb in mijn man Rens, die in de luwte altijd achter me staat. En ik heb een hele makkelijke zoon, Fynn, die is net 11 jaar geworden. Als ik die jongens niet had, zou ik het allemaal niet kunnen. Het thuisfront is mijn allerbelangrijkste pijler, dat mag ook wel eens gezegd worden. Wat dat betreft hoef ik met mijn bedrijf ook niet heel groot te worden. Wat ik nu heb vind ik prima, we hebben goed personeel en leuke klanten, en ik heb een goede boterham te eten. Sinds 2008 kennen we een constante groei, maar ik hoef niet naar 500 man personeel. Naast mijn werk kan ik nog andere dingen doen en ik heb voldoende tijd voor mijn gezin. Ik ben gewoon een tevreden mens.’