Helden van Haarlem

Zand tussen de hamburgers

De sponsors van de Société werden stevig aan het werk gezet bij de clinic Beachvolleybal. De clinic werd verzorgd door Olympiër, tweevoudig  Europees kampioen en voormalig Haarlems sporter van het jaar Sanne Keizer. “Jullie gaan morgen ook nog terugdenken aan deze clinic!”.

 

 

 

 

 

 

 

Want Beachvolleybal is veel meer dan ‘met je voeten in het zand een balletje over het net slaan, met een biertje in de hand’. Het is een intensieve sport waarbij je al je spieren en een flinke conditie nodig hebt. Dus begon Sanne Keizer de clinic met een uitgebreide warming-up, waarbij de deelnemers moesten rennen, springen, rollen en vooral benen- en buikspieren werden opgewarmd. En, zo vertelde ze erbij, “reken er maar op dat je straks bij de barbecue zand tussen je hamburger hebt zitten, want dat komt echt overal”.

Tussen de oefeningen door vertelde Sanne over onder meer het verschil tussen volleybal en beachvolleybal, want dat zijn “net zoals tennis en badminton” twee sporten die enige overeenkomsten hebben maar toch totaal verschillend zijn. Ook deelde ze tactische tips en demonstreerde ze verschillende technieken om de bal richting en effect mee te geven. Waarbij steeds afwisselend oefeningen werden gedaan, van serveren en het maken van een set-up tot smashen en duiken naar de bal. Dit alles dus onder toeziend oog van Sanne Keizer, die de deelnemers van tips voorzag.

“Juf, mogen we al partijtje?”, riep één van de deelnemers. En uiteraard werd de clinic afgesloten met een mini-toernooitje, waarbij het er fanatiek aan toeging en er ook na het eindsignaal nog werd doorgespeeld. Na de clinic kon iedereen onder het genot van een drankje en een uitstekend verzorgde barbecue op adem komen en napraten. Een meer dan geslaagde clinic, waarbij de deelnemers bovendien veel over de sport hebben geleerd en voortaan anders kijken naar beachvolleybalwedstrijden. En waar ze, ’the day after’, inderdaad door de spierpijn nog eens even aan terug konden denken.

De clinic vond plaats bij Bavo Beach, met dank aan Jaap Vos. Meer foto’s op de Facebook-pagina van de Société.

Tekst: Johan Tempelaar | Foto’s: Deborah Hombroek