Helden van Haarlem

Turnsters BATO aan de Bikram Yoga

Als aanvulling op de normale trainingen, hebben vier turnsters van SV Bato Haarlem een serie lessen Bikram Yoga gevolgd. Deze vorm van yoga levert een positieve bijdrage aan de leningheid/flexibiliteit en aan het voorkomen van of herstel bij blessures. De deelname aan de trainingen werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Société Pim Mulier.

Bikram Yoga is een vorm van Hata Yoga, dat wordt beoefend in een ruimte met een temperatuur van ongeveer 40 graden. Bikram Yoga is een oefening in houdingen en ademhalingstechnieken en stimuleert de bloedcirculatie, flexibiliteit, kracht, evenwicht en het uithoudingsvermogen. Tevens bevordert Bikram het concentratievermogen.

De trainersstaf van SV Bato Haarlem ziet Bikram als een uitstekende aanvulling op de normale trainingen. Door subsidie van Soc Pim Mulier en Bikram Yoga Haarlem zijn vier turnsters van Bato in de gelegenheid gesteld één keer per week een les van 90 minuten te volgen. De turnsters zijn Lieke Roggenkamp, Lisa Roosen, Lizz Hoekema en Floor Slooff. De lessen worden gevold bij Bikram Yoga Haarlem aan de Kruisweg.

www.batohaarlem.nl