Helden van Haarlem

Topjudoka’s opgenomen in eregalerij

Op zondag 3 november zijn de portretten van Claudia Zwiers en Ruben Houkes toegevoegd aan de eregalerij ‘Helden van Haarlem’. De onthulling maakte onderdeel uit van een dag vol judoactiviteiten in het kader van het jubileumprogramma van het twintigjarige Kennemer Sportcenter.

Zwiers en Houkes vierden vele successen tijdens hun sportcarrière. Beiden wisten op de Olympische Spelen een bronzen medaille in de wacht te slepen. Zwiers deed dat in 1996 in Atlanta (klasse tot 66 kilo), Houkes in 2008 in Peking (klasse tot 60 kilo). Claudia Zwiers werd in eigen land twaalf maal judokampioen en wist in 1996 de titel Europees Kampioen te behalen. Ruben Houkes werd zelfs Wereldkampioen, op het WK 2007 in Rio de Janeiro.

Onder grote publieke belangstelling onthulden de twee voormalige topjudoka’s hun eigen metershoge portret. Ze deden dit samen met hun vroegere coaches, respectievelijk Cor van der Geest en Maarten Arens. Zowel Claudia Zwiers als Ruben Houkes was bijzonder trots opgenomen te zijn in de eregalerij van aan de stad Haarlem verbonden sporters.

In de eregalerij, bevestigd aan de buitenkant van het Kennemer Sportcenter, worden Haarlemse sporthelden geëerd voor hun sportprestaties.  Onder meer Pim Mulier, Kick Smit, Tom Okker, Dennis van der Geest en Yvonne van Gennip gingen Zwiers en Houkes voor.

Klik op de foto rechtsboven voor meer foto’s.
Fotografie: Johan Tempelaar