Helden van Haarlem

Talent uitgelicht: Stijn van der Meer

Het succes van Max Verstappen in de Formule 1 mist zijn effect niet. De race- en autosport wint aan populariteit. Zo was de Haarlemse Stijn van der Meer direct verkocht toen hij een aantal jaar geleden Verstappen in Zandvoort aan het werk zag, toen nog in de Masters of Formule 3. De nu 9-jarige Stijn ging karten en hoort in zijn leeftijd tot de Nederlandse top.Zo werd Stijn voor de derde keer op rij clubkampioen bij zijn vereniging Kartclub Eefde, zette hij begin dit jaar de Open Wintercup 2018 op zijn naam en bezet hij momenteel een gedeelde tweede plek bij het Nederlands Kampioenschap 4-takt, in de klasse Parolin Rokcy. Dit is een beginnende klasse voor de leeftijd van 7 t/m 11 jaar. De karts liggen enkele centimeters boven de grond en bereiken snelheden van boven de 80 km/h. Het startveld bestaat uit 34 rijders.

Het Nederlands Kampioenschap bestaat uit 18 races, welke op 6 racedagen verreden worden. Hiervan zijn inmiddels 15 races (5 racedagen verreden). De laatste racedag is op zondag 18 november. Van de beste 16 resultaten worden de behaalde punten opgeteld waarmee de eindstand wordt bepaald. Alle wedstrijden worden op buitenbanen verreden en er wordt alleen op profielloze banden (zogenaamde slicks) gereden.

Het is de ambitie van Stijn om dit jaar het Nederlands Kampioenschap op zijn naam te zetten, daarna hoopt hij te worden geselecteerd om aan het Europees Kampioenschap 2019 mee te mogen doen. Het uiteindelijke doel is om, net als zijn idool Max Verstappen, een plekje in de Formule 1 te veroveren. Om dat doel te realiseren, wil Stijn onder meer onder leiding van een ervaren kartcoureur stagelopen op diverse Europese circuits en is hij bezig om daar voldoende geld voor bij elkaar te krijgen.

Société Pim Mulier draagt met een bescheiden donatie bij aan de droom van Stijn, in de hoop dat hij ooit ‘Held van Haarlem’ wordt. Deze ondersteuning loopt via Talentboek, een website voor crowdfunding. Talentboek wil er aan bijdragen dat talenten worden geholpen om de top te halen en is bedoeld voor talenten met een officiële NOC*NSF talentstatus. Wie Stijn ook wil ondersteunen, kan terecht op haar eigen pagina op Talentboek: klik hier.