Helden van Haarlem

Talent uitgelicht: Nadine Hollander

‘Karategek’. Met dat woord omschrijft ze zichzelf. Nadine Hollander doet al sinds ze zeven jaar was aan karate bij Karate Kenamju. Inmiddels is Nadine 16 jaar en geldt ze als een van dé karatetalenten van Nederland. Zo maakt ze onderdeel uit van de Nederlandse selectie en probeert ze zich te plaatsen voor de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires in oktober 2018 en voor de Europese Jeugd Kampioenschappen 2019 in Denemarken. En wie weet vertegenwoordigd ze Nederland wel in 2020, als karate voor het eerst onderdeel uitmaakt van de Olympische Spelen.

‘Deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen, en later misschien wel aan de ‘echte’ Spelen, is voor mij als karategek natuurlijk een droom’, vertelt Nadine, die al op meerdere Europese toernooien het podium haalde en meervoudig Nederlands jeugdkampioen is. Nadine: ‘Voor mijn kwalificatietoernooien zal ik nog deel moeten nemen aan toernooien onder andere in Bulgarije en Kroatië. Vooral het reizen naar deze toernooien kost natuurlijk een hoop geld. Ook ik ben net als alle sporters bij Talentboek op zoek naar sponsoren die mij financieel willen helpen om mijn droom te bereiken. Binnenkort, op 12 juni, neem ik deel aan B2Run Nederland waarvan een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan topsporttalenten.’ (zie het filmpje onderaan dit bericht, waarin Nadine ook meer uitleg geeft over haar sport).

Société Pim Mulier ondersteunt talenten als Nadine Hollander om hun ambities waar te maken, in de hoop dat ze ooit ‘helden van Haarlem;  zullen worden. Deze ondersteuning loopt via Talentboek, een website voor crowdfunding. Talentboek wil er aan bijdragen dat talenten worden geholpen om de top te halen en is bedoeld voor talenten met een officiële NOC*NSF talentstatus. Wie Nadine ook wil ondersteunen, kan terecht op haar eigen pagina op Talentboek: klik hier.

Meer over Nadine en over haar sport in dit filmpje: