Helden van Haarlem

Talent uitgelicht: Knut Hogervorst

‘De gezondste en zwaarste sport ter wereld’, noemt Knut Hogervorst het zelf. Met die sport bedoelt hij squash. De 12-jarige Haarlemmer is een talentvolle speler, die onder meer een 2e plaats op het NK onder 13 op zijn erelijst heeft staan. Knut wordt ondersteund door de Société Pim Mulier, zodat hij op (buitenlandse) toernooien ervaring op kan doen tegen talentvolle leeftijdsgenoten uit andere landen.

Knut is ambitieus en besteedt zeker 15 tot 20 uur per week aan zijn sport. Hij droomt er van om Nederlands kampioen te worden en te spelen in de Professional Squash Association. Daarnaast hoopt hij mee te kunnen draaien in de Europese top in zijn leeftijdscategorie. ‘Over 5 jaar wil ik meedraaien in de wereldtop in de categorie onder 17 jaar, Nederlands kampioen worden in deze categorie en eerste divisie spelen in Nederland. Squash is mijn sport omdat er een tactisch spel achter zit’, vertelt Knut. ‘Met squash moet je de bal goed kunnen slaan en snel zijn.  Je kan met squash mooie shots slaan en dat vind ik erg leuk.’

Squash lijkt aan populariteit te winnen, al viel de sport net buiten de boot bij de vijf nieuwe sporten die in 2020 de Olypmische status hebben. Gezien de verschuiving van veld- naar zaalsporten en de grote belangstelling voor individuele sporten en fitness is de verwachting dat squash ook in de komende jaren nog zal blijven groeien.

Knut Hogervorst wordt ondersteund door Talentboek, een website voor crowdfunding. Talentboek wil er aan bijdragen dat talenten worden geholpen om de top te halen en is bedoeld voor talenten met een officiële NOC*NSF talentstatus. Zie www.talentboek.nl.