Helden van Haarlem

Nieuw bestuurslid voor Société

Herman Opmeer komt het bestuur van de Société Pim Mulier versterken. Hij is daarmee de opvolger van Jaap Sluis, die vanaf de oprichting van de Société als bestuurslid actief was. Opmeer had zich eerder al als sponsor aan de Société verbonden.In het dagelijks leven is Herman Opmeer actief als PR- en Communicatieadviseur, na eerder jarenlang werkzaam te zijn geweest als adviseur externe communicatie bij vervoersbedrijf Connexxion. ‘In 2009 heb ik de stap gemaakt om als zelfstandige te beginnen’, vertelt Opmeer. ‘In november van dat jaar vond de Pim Mulier-lezing plaats en heb ik me direct aangemeld als sponsor. Daarmee was de Société Pim Mulier het eerste doel dat ik vanuit mijn eigen bedrijf ging ondersteunen. Sindsdien heb ik haast geen activiteit overgeslagen.’

‘De opzet van de Société spreekt me heel erg aan. Ik ben een enorme sportliefhebber, zowel door zelf te sporten als ook als ‘passieve’ volger. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we de Haarlemse sporters in ere houden, sporters die zich hebben bewezen en die met hun inspanningen en prestaties veel plezier hebben gebracht voor andere mensen. Ik vind het hartstikke leuk en eervol dat ik me daarvoor in mag zetten. Toen ik werd gepolst voor het bestuur heb ik dan ook niet lang na hoeven denken.’

Herman Opmeer is geen onbekende in de Haarlemse sportwereld. Vanuit zijn bedrijf initieerde hij tijdens de afgelopen Olympische Spelen het ‘Holland Haarlem House’ en ondersteunt hij de sportverenigingen HFC EDO, Koninklijke HFC, Kinheim, SV De Blinkert en TV Kontakt. Verder is hij actief als bestuurslid voor de stichting Haarlem Lichtstad en de stichting Sinterklaas Intocht in Haarlem.