Helden van Haarlem

Lancering Pim Mulier Bier tijdens Haarlem Culinair

Het brouwproces van het Pim Mulier Bier door Jopen is afgerond! De Pale Ale is afgevuld op fles en fust. Op zaterdag 8 augustus zal tijdens Haarlem Culinair om 15.00 uur het eerste vat worden aangeslagen bij de stand van Jopen. Tijdens Haarlem Culinair licht Jopen zijn vier locaties op gastronomische wijze uit.

Pim Mulier Bier is een donkerblond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 5%. Het brouwen van een Pale Ale is een Engelse traditie dat goed past bij de historie van Pim Mulier. De grootste sportpionier van het land was zeer Angelsaksisch ingesteld en haalde met name de Engelse sporten naar Nederland toe. Het brouwsel is speciaal voor het Pim Mulier Bier samengesteld door Michel Ordeman van Jopen.

Diverse cafés hebben het bier binnenkort op de tap o.a.: de locaties van Jopen, Café Koops en Het Wapen van Bloemendaal. De flessen Pim Mulier Bier van 75 cl zijn in Haarlem verkrijgbaar bij Melger’s Wijn en Dranken in de Barrevoetestraat en de filialen van Albert Heijn Vos aan de Westergracht, Spoorwegstraat en Drossestraat . De afname van fusten geschiedt via Melger’s Wijn en Dranken.