Helden van Haarlem

Jubilerende Société begeeft zich op glad ijs

De Société Pim Mulier heeft haar tienjarig bestaan in winterse sferen gevierd. De sponsors en relaties van de jubilerende Société kwamen bij elkaar op de IJsbaan Haarlem voor een ontspannen programma, waarbij met name de workshop curling voor de nodige hilariteit zorgde. 

Voordat het curlen van start ging, werd er eerst gezamenlijk gekeken naar de 1000 meter schaatsen bij de mannen op de Olympische Spelen in Sotsji. Speciale gast was voormalig topschaatser Brigt Rykkje, die terugblikt op zijn eigen schaatscarrière, waaronder zijn deelname aan de Olympische Winterspelen van 1998. Rykkje liet ook zijn licht schijnen over de prestaties van Nederland bij de huidige Winterspelen. Uiteraard werd de gouden medaille van Stefan Groothuis ook door de Société met luid gejuich ontvangen.

Vervolgens was het tijd voor de aanwezige bezoekers om hun eigen kunsten op het ijs te laten zien bij het curlen. De medewerkers van Kras Sport verzorgden hier een workshop in. Daarbij werd direct aangetekend dat het er anders toe zou gaan dan het curlen op de Olympische Spelen. Zo hoefde er bijvoorbeeld niet met bezempjes ‘geveegd’ te worden om de baan van de houten speelschijf te beïnvloeden. Deze vorm staat ook wel bekend onder de naam ‘ijsstokschieten’. Evengoed bleek het nog uitdagend genoeg om het curlen onder de knie te krijgen.

Het programma werd afgesloten met een borrel en een Hollandse maaltijd, waarbij er aandacht werd besteed aan het afscheid van de scheidende bestuursleden: penningmeester Lex van Gaale en voorzitter Peter Jager.

Klik op de afbeelding om meer foto’s te zien. Foto’s: Johan Tempelaar