Helden van Haarlem

Chef Sport Haarlems Dagblad in bestuur Société

Gertjan van Geen is in 2013 toegetreden tot het bestuur van de Société Pim Mulier. De geboren en getogen Leidenaar vervult deze functie vanuit zijn werk als chef sport bij Haarlems Dagblad. Van Geen is eveneens chef sport bij Leidsch Dagblad, net als Haarlems Dagblad een uitgave van HMC Media.

Mede dankzij zijn journalistieke werkzaamheden heeft Van Geen een brede interesse in sport. ‘Bij Leidsch Dagblad wilden alle redacteuren het voetbal doen, terwijl ik er juist voor koos om andere sporten te volgen’, vertelt de 44-jarige Van Geen. ‘Daardoor heb ik veel verschillende sporten gezien: waterpolo, volleybal, korfbal… Het waterpolo stond in Leiden en Alphen aan de Rijn op een hoog niveau met onder meer veel Europacupwedstrijden en toernooien. Daarnaast heb ik zo´n tien jaar het tennis gevolgd voor de Geassocieerde Pers Diensten. Ik heb alle Grand Slams in de wereld ten minste één keer bijgewoond.´

Nog altijd komt Van Geen met de meest uiteenlopende sporten in aanraking, niet in de laatste plaats dankzij zijn drie kinderen. Zo probeert zijn zoontje de technieken van de krijgskunst Kung Fu onder de knie te krijgen. Ook Van Geen zelf beoefende een uiteenlopend aantal sporten, zoals basketbal, judo, tennis en voetbal. Totdat zijn enkel het begaf. ‘Als ik nu ga voetballen, kom ik een dag later de trap niet meer op. Toch heb ik me laten verleiden om met een aantal vrienden 7-tegen-7 te gaan voetballen. Erg gezellig, maar ik weet niet of het zo verstandig is…’.

Van Geen kwam in contact met de Société via Govert Wisse. Van Geen: ´Govert werkte op de sportredactie bij Haarlems Dagblad en was bestuurslid van de Société. Toen hij met vervroegd pensioen ging, bleef hij in het bestuur. Wel leek het ons beiden goed als er iemand direct vanuit het Haarlems Dagblad betrokken zou zijn. Voor mij was dat direct een goede gelegenheid om de stad beter te leren kennen en mijn netwerk in de Haarlemse sportwereld verder uit te breiden. Daarnaast vind ik de Société een erg goed initiatief waar ik graag aan wil bijdragen. In Leiden bestaat zoiets niet en ik denk dat dat voor de meeste steden geldt.’

‘Wat me is opgevallen bij de Société Pim Mulier, is de inzet van betrokken en goed ingevoerde mensen die er niet zitten voor hun eigen clubbie, maar vanuit hun passie en liefde voor de Haarlemse sport. En dankzij het brede netwerk, waaronder een trouwe sponsorgroep, zijn er ook financiële mogelijkheden om daadwerkelijk iets te doen, zoals het ondersteunen van jeugdige talenten. Ook de eregalerij aan het Kennemer Sportcenter vind ik in dit kader erg belangrijk. Zo bied je aan alle sportende jongens en meiden de droom dat zij daar op een dag zelf tussen kunnen hangen. De sport heeft helden nodig.’