Helden van Haarlem

1 juli bol van activiteiten rondom het Pim Mulierjaar

Woensdag 1 juli staat de agenda vol met activiteiten in het kader van het Pim Mulierjaar. Gilde Haarlem verzorgt vanaf 13.30 uur een wandeling over  Haarlemse sporthelden, die vertrekt vanaf het Provinciehuis. Om 17.30 uur vindt in de Jopenkerk de zogenoemde hopstort plaats van het speciaal te brouwen Pim Mulierbier. Tot slot zal om 20.00 uur het startsein worden gegeven voor de Pim Mulier Skate bij de IJsbaan Haarlem.

Wandeling Haarlemse Sporthelden
De stad Haarlem heeft vele bekende sporters voortgebracht. Topsporters, die door hun prestaties op het hoogste niveau eeuwigheidswaarde hebben gekregen. Zoals Kick Smit, Tom Okker, Jacques van Egmond en Yvonne van Gennip. Of zoals Dennis van der Geest, Jaap Eden en natuurlijk sportpionier Pim Mulier. En al die andere ‘Helden van Haarlem’ die een onuitwisbare rol van betekenis hebben gespeeld in de (internationale) sportwereld. Ter gelegenheid van de 150e geboortedag van Pim Mulier organiseert het Gilde Haarlem een wandeling langs herinneringen aan deze helden. Inschrijven kan via de website www.gildehaarlem.nl, de kosten bedragen € 4,-. Vertrek om 13.30 uur vanaf het Provinciehuis, Dreef 3.

Hopstort Pim Mulierbier
Om 17.30 uur zal de hopstort plaatsvinden van het Pim Mulierbier in de Jopenkerk. De hopstort is de eerste stap in het brouwproces. De Haarlemse brouwerij Jopen heeft een speciaal recept ontwikkeld voor een Pim Mulierbier. Vanaf half augustus is het bier op de (Haarlemse) markt verkrijgbaar. Het bier komt in een 75cl fles met een speciaal voor deze gelegenheid ontwikkeld etiket. Tevens zal het bij verschillende cafés en gelegenheden op tap verkrijgbaar zijn.

Pim Mulier Skate
Ook de jaarlijkse Haarlem Night Skate, die dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd, staat in het teken van het Pim Mulierjaar. Voor de editie van dit jaar, omgedoopt in de Pim Mulier Skate, worden de deelnemers opgeroepen om hun kleding aan te passen aan de tijd waarin Pim Mulier. Onder de deelnemers die het meest hun best hebben gedaan, verloot de organisatie een tiental ´Pim Mulier 150´-bidons. De route loopt door de binnenstad en Heemstede. Vanaf 20.00 uur wordt er gestart bij IJsbaan Haarlem, waar de deelnemers rond 22.00 uur weer zullen terugkeren.

Een overzicht van alle nieuwsberichten en activiteiten is te vinden op www.pimmulier150.nl